Megsüllyedt lábboltozat (Lúdtalp)Lábtőfájdalom
A lábfej elülső részének fájdalma

Egyedi, új ortopédiai megoldás, mely azonnal enyhíti a fájdalmat

A vízhullám terápia által kiváltott mikro-mozdulatok azonnal és nagymértékben enyhítik a fájdalmatCsökken a nyomás a fájdalmas pontokonSokat javul a vérkeringés

A talppárna és a lábfej elülső részének fájdalma

Ha a talppárna bőrrétegei nem képesek megfelelően megtartani a test terheit, akkor ott fájdalom jelentkezik.

Az emberi lábfej úgy alakult ki, hogy képesek legyünk az egyenetlen felszínen mezítláb is járni, de napjainkban sima, mesterséges felületeken, vastag talpú cipőben közlekedünk. Ennek eredményeként a testsúly egyenetlenül oszlik el a talppárnákon, úgy, hogy kevés, kisméretű terület viseli a terhelés jelentős részét.

Ez, ezeken a területeken, fizikai megterheléshez és csökkenő vérkeringéshez vezet, mert az erek összenyomódnak a terhelés alatt, majd idővel fáradtság és fájdalom jelentkezik.

Ha Önnek lábfej fájdalmai vannak a nap folyamán, de reggelente ez a probléma még nem jelentkezik, akkor valószínűleg ez az oka. Az éjszakai pihenés alatt a vérkeringés energiát, főleg cukrot szállít a sejtekbe, ami ott felhasználásra várva raktározódik, így reggel, mikor a nap elkezdődik még nincsen probléma. Napközben azonban ezek a tartalékok elfogynak, és a korlátozott vérellátás miatt nem tudnak újratöltődni, ez fáradtsághoz és fájdalomhoz vezet.  

Ahogy öregszünk, úgy válunk egyre kiszolgáltatottabbá ezekkel a problémákkal szemben, a lábfej idővel egyre szélesebb lesz, így a bőr is jobban kifeszül rajta. Közben a lábfej csontozata alatt a bőr elveszíti rugalmasságát és csökken a zsírpárnák vastagsága, így a kipárnázottság is. 

Ezek a problémák általánosak, de minden embert eltérő mértékben érinthet, ezért a MEDICOVI egy sor talpbetétet kínál a lábfej problémáira, amelyek különböző mértékben támogatják a viselőjét. Minél nagyobb a probléma, annál vastagabb a MEDICOVI talpbetét. A viselhető cipők terén a vastagabb talpbetétek sajnos csökkentik a választási lehetőségek számát, mert nagyobb magasságra van szükség azok elhelyezéséhez.

Termékek

Megsüllyedt lábboltozat

Front

Front

A MEDICOVI-Front ortopéd talpbetétet mindennapi viselésre ajánljuk a lábfej elülső részének fájdalma esetén (bokasüllyedés, érzékeny rüszt).

H20

H20

A MEDICOVI-H20 ortopéd cipőbetétet mindennapi viselésre ajánljuk magas sarkú cipőkben a lábfej és a láb fájdalma esetén. 

T40

T40

A MEDICOVI-T40 ortopéd talpbetét viselése elsősorban erős sarokfájdalom, diabéteszes láb, valamint a láb elülső részében érzett fájdalmak esetén ajánlott.

T45

Extra kényelem
T45

A MEDICOVI-T45 ortopéd talpbetét csillapítja a leghatékonyabban a lábfej krónikus fájdalmát , és meggátolja a polineuropatia okozta fekélyek képződését.