1. Golftalpbetét

A szenzoros idegeket stimuláló masszázs golftalpbetét, a MEDICOVI G40 egyedülálló módon, olyam mértékben javítja az Ön játékát, amivel eddig még nem találkozott.

A talpbetétet a PGA edző, Claus Valter közreműködésével fejlesztették ki.


A MEDICOVI G40 egy, a szenzoros idegeket stimuláló masszázs golftalpbetét, olyan világszenzáció, ami új lehetőségeket teremt minden golfjátékos számára. A különböző egyensúlyi helyzetek, a dinamikus egyensúly golfütés közben és a statikus egyensúly gurításkor, mind nagyon fontosak, de az, hogy hogyan működik az egyensúlyrendszer és mik javíthatják az egyensúlyt, valószínűleg a legtöbb golfjátékos számára ismeretlen. A MEDICOVI G40 golftalpbetétekben alkalmazott innovatív és forradalmi megoldás megsokszorozza az egyensúlyrendszer számára rendelkezésre álló információk mennyiségét ütés vagy gurítás közben. 

Egyensúly

Mindannyian ismerjük, ahogy a kisbabák járni tanulnak. Ahhoz, hogy a gyerekek képesek legyenek megtartani az egyensúlyukat, meg kell érteniük, hogy mit kezdjenek a talpakból érkező információval. Azok a próbálkozások, amiket újra és újra megismételnek, információkat rögzítenek a mozgásról, így javítva a mozgáskoordinációt. Végül eljutnak arra a pontra, ahol elegendő mennyiségű információval rendelkeznek és elkezdenek járni majd futni, anélkül, hogy az egyensúly megtartása problémát okozna nekik. A helyes testtartás és egyensúly tudat alatt rögzül. 

Edzés

A golfpályán egy új ütés elsajátítása közben az egyensúlyunkkal próbáljuk koordinálni a mozgást. Sok gyakorlással tudat alatt megjegyezzük a megfelelő mozdulatot. Később, amikor az új ütést akarjuk használni, képesek leszünk összpontosítani az aktuális játékkörülményekre, mert az ütés már rögzült és automatikusan rendelkezéshez áll.

A MEDICOVI G40 golftalpbetétek világos parancsokat küldenek az egyensúlyrendszernek

Minél nagyobb mennyiségű információ jut el az egyensúlyrendszerhez, annál jobban tudjuk irányítani a mozgást. A  MEDICOVI G40 golftalpbetétekben fellépő változó hidraulikus nyomás villámgyors hatással van a talp szenzoros idegeire, így lehetővé teszi az egyensúlyrendszernek, hogy jobb, gyorsabb és egyértelműbb információkat kapjon a mozgásunkról.

A talpi idegpályák és az egyensúly

A talpi idegpályák nyomásváltozáskor hatással vannak egyensúlyunkra. Ha megváltozik az idegsejtekre nehezedő nyomás, azonnal információ keletkezik, amely végigfut a mozgásrendszeren. Például, abban a pillanatban, ahogy a kezünket az asztal tetejére tesszük, azonnal és egyértelműen érezzük az asztalt. De ha ott hagyjuk az asztalon egy darabig a kezünket, akkor ez az érzés csökken. Ha a kezet megmozdítjuk, az információ mennyiség, amit kapunk az asztal felületéről, újra megnő.

A MEDICOVI G40 golftalpbetét folyamatosan információt küld az egyensúlyrendszernek

Mielőtt elütnénk a golflabdát, általában nyugodtan álunk és összpontosítunk. A talp szenzoros idegei csak a nyomás változására fognak reagálni, ha egyszerű golfcipőbe való talpbetétet használunk állás alatt a talp és az egyensúlyrendszer közötti információcsere fokozatosan csökken. A MEDICOVI G40 golftalpbetét használata során ezzel ellentétben állás, ütés vagy gurítás közben is nagymennyiségű információcsere jön létre a talp szenzoros idegei és az egyensúlyrendszer között, így a MEDICOVI G40 golftalpbetétek javítják a dinamikus és statikus egyensúlyt.

Termékek

Golf talpbetét

G40

G40

A MEDICOVI-G40 aktívan serkenti a stabilitás központját az agyban. Speciálisan golfozóknak lett kifejlesztve, Claus Valter profi PGA edző közreműködésével.