Futball talpbetét

A vízzel töltött MEDICOVI talpbetétek növelik az egyensúlyt rúgás, cselezés, labda szerzés közben. ​


Innovatív és egyedi technológia, mely a hidraulikus nyomáson alapul. Javítja az egyensúlyt rúgás, cselezés és labdavezetés közben, emellett megvédi a sarkat, a térdet, a csípőt, a hátat, a lágyék területét és az Achilles-inat is a sérülésektől

A térd, a csípő és az ágyéki területek védelme

Ha az ember oldalra fordítja a testét miközben MEDICOVI talpbetétet visel, tisztán érezheti, hogy fordulás közben a térdeket, a csípőt és a lágyéki területeket sokkal kisebb terhelés éri. A futballcipő stoplijai erősen rögzítik a cipőt a földhöz, de a vízzel töltött MEDICOVI talpbetét megengedi a lábfejnek, hogy szabadabban mozogjon a stoplisban anélkül, hogy az elveszítené a földdel a kapcsolatot.

Minél jobban rögzül a lábfej a futballcipőben, akár a lábhoz igazított ortopéd talpbetéttel is alá van támasztva, annál erősebb az egyoldalú terhelés a térdekre, a csípőre, a lágyék és a hát területeire, mert így a talp elveszíti természetes rugalmasságát.  

Az 1. és 2. számú ábrák azt mutatják, hogy a lábfej természetes rugalmasságát a C, D és E jelű izomcsoportok és lábujj ízületek biztosítják, ezek a terheléstől függően ide-oda mozognak. Minél jobban alá van támasztva a lábboltozat, annál kevésbé tudja kihasználni a saját, természetes rugalmasságát. Ezzel egy időben a súlypont a lábfej külső oldalára kerül, az A jellel jelölt terület irányába. Így a térdet, a csípőt, a lágyéki részt és a hátat egyoldalúan terheljük, ami nagy fájdalommal járhat. 

Azért teljesen sima minden MEDICOVI talpbetét felülete, hogy a láb természetes rugalmassága optimálisan együttműködhessen a talpbetéttel. A hidraulikus nyomáshullámok folyamatosan stimulálják a szenzoros idegeket, ami a mozgásrendszer természetesebb terheléséhez vezet.

Termékek

Futball talpbetét

SPORT 100

SPORT 100

MEDICOVI-SPORT 100 ortopéd talpbetét sportolás folyamán fellépő fájdalom esetére.  Speciálisan sportolók számára kifejlesztve. Csökkenti a lábfej, térd, ágyék és a hát fájdalmát.