Lábfájás

Lábfájás

Lábfájás gyakori probléma, amely minden korcsoportot érint. Túlterhelés, alkalmatlan cipő vagy sérülések következménye is lehet. A lábfájást időtartama szerint oszthatjuk rövidtávú akut fájdalomra, középtávú fájdalomra, mint a krónikus túlterhelés vagy a talpi fasciitis, és hosszútávú fájdalomra, amely tartós szövetkárosodás következtében alakul ki. Minden lábfájás esetén azonnal figyelmet kell fordítanunk rá, hogy ne váljon krónikus fájdalommá.

Tartalom

Fájdalom okai és tünetei

Megelőzés és kezelés

Vízhullám terápia

Fájdalom okai és tünetei

A fájdalom leggyakoribb okai közé tartoznak a sérülések, mint a meghúzódott ínak, a törések vagy a megszakadt izmok és a lábak túlterhelése, amely különösen túlzott edzés, séta vagy futás esetén alakul ki a szükséges pihenés hiányában. A lábfájdalom további gyakori okai közé tartozik a nem megfelelő cipő viselése, az ízületi gyulladás, a talpi fasciitis vagy a lúdtalp. A lábfájás okai lehetnek enyhéjk vagy súlyosak, amelyek bonyolítják életünket és veszélyeztetik az egészségünket. Az okok gyakran átfednek egymással, ezért fontos a pontos diagnózis felállítása és a kezelés megkezdése a konkrét ok alapján. A lábfájdalom tünetei az okától függően változhatnak, de magukban foglalják: fájdalmas vagy tompa fájdalmakat a láb különböző részein, megnövekedett fájdalmat fizikai aktivitás után, duzzanatot, piros bőrt vagy hőmérséklet-változásokat az érintett területeken, korlátozott mozgékonyságot és nehézségeket a járásban vagy állásban.

Megelőzés és kezelés

A megelőzés kulcsfontosságú a lábak egészségének megőrzéséhez és a fájdalom elkerüléséhez. A megelőzés alatt értjük a helyes cipő kiválasztását, a lábak megfelelő higiéniáját, a mozgást, a pihenést, a rehabilitációt és az alkalmazott egészségügyi segédeszközök, mint például az ortopédiai talpbetétek viselését. Fontos tudni a fájdalom okát, hogy el tudjuk távolítani azt.

Vízhullám terápia

A vízhullám terápia egyedülálló ortopédiai kezelés, amely a lábak állandó mozgásán alapul, amelyet a Medicovi betétekben lévő vízhullámok váltanak ki. A fájdalomtól való azonnali enyhülés oka a víz hidraulikus nyomási hullámának gyorsasága. A Medicovi ortopédiai betétekben lévő hidraulikus nyomási hullámok folyamatos mozgásra késztetik a lábfejet. Ezek a mozgások a lábtól továbbterjednek a mozgásszervi rendszerbe és automatikusan biztosítják a fájdalomtól való enyhülést és a test laza tartását. A lábaink egész életünkben hordoznak minket, ezért megérdemlik a megfelelő figyelmet és gondoskodást.


Cikkek a címlapról