A bokák, térdek, derék és hát tehermentesítése

A test minden része összefonódik, így egy kinetikai láncot alkotva. Ezen lánc alapját a talpak képezik, amelyek a bokáktól a térdeken és derékon keresztül egészen a gerincig terjednek.

Szakértők egyöntetűen állítják, hogy a talpak rossz pozíciója dominóhatásként befolyásolhatja az egész test tartását, terjedve a bokákon, térdeken, csípőn, hátban és nyakban át. Ennek eredményeként az izmok és ínszalagok nagyobb terhelésnek lesznek kitéve a test stabilitásának megőrzése érdekében, ami fájdalmat okozhat.

A Medicovi ortopédiai betétek különleges vízhullám terápiája nemcsak hatékony csillapítást nyújt a talajjal való érintkezéskor, hanem azonnali fájdalomcsillapítást is biztosít. A betétekben lévő hidraulikus nyomáshullámok függőleges mozgássorozatot generálnak. Ezek a mozgások serkentik a természetes fájdalomcsillapítást, különösen hosszú ideig tartó állás esetén.

A Medicovi betétek vízhullámai által keltett szenzoros terápia a talpakat folyamatos mozgásra készteti. Ezek a mozgások továbbhaladnak a mozgásszervi rendszerben és automatikusan fájdalomcsillapítást és lazább testtartást eredményeznek.

Maximális testrotáció esetén érezhetjük, hogy a forgó mozgás a Medicovi ortopédiai betétekkel kisebb terhelést okoz a bokákon, térdeken, derékon és háton, mint anélkül. Ugyanezt tapasztalhatjuk mezítláb is, kemény és egyenetlen felületen. A bokák, derék és hát kisebb terhelése fájdalomcsökkentő hatású.

A Medicovi ortopédiai betétekben lévő víz egyfajta plusz ízületként funkcionál, lehetővé téve, hogy a lábak a cipőben szabadon mozogjanak anélkül, hogy a test elveszítené egyensúlyát. A térd- és derékízületek így védve vannak a test rotációjában.

A hagyományos cipők és kialakított ívű talpbetétek gátolják a talpak természetes mozgását, veszélyes és fájdalmas terhelést okozva a térdeken, derékon és háton. Minden Medicovi ortopédiai betét úgy készült, hogy a felület maximálisan támogassa a lábak természetes rugózó működését.

Fájdalomcsillapítás Medicovi talpbetétekkel

A hagyományos cipők és azok a talpbetétek, melyek kiemelkedő (formált) talpboltozatokkal rendelkeznek, korlátozzák a láb természetes mozgását. Ez veszélyes terheléseket eredményez a térdek, csípő és hát területén. Az összes Medicovi ortopédiai talpbetét olyan felülettel készül, amely támogatja a láb természetes rugalmasságának maximális aktivitását.

Az érzékeny vízhullámterápia, mely a Medicovi ortopédiai talpbetétekben található, garantálja, hogy a lábtalp folyamatosan változó terhelés alatt álljon, ami rendkívül hatékony analgetikus (fájdalomcsillapító) hatást biztosít a mozgásszervi fájdalmak esetén.

A vízhullámterápia a Medicovi ortopédiai talpbetétekkel javítja a láb izmainak és ínjének vérkeringését, csökkentve ezzel a láb saját rugórendszerének fáradtságát. Ennek eredményeképpen javul a lábak vérkeringése és megszűnik a "hideg láb" érzése.

A talp ínszalagjainak és izmainak aktív mozgása, kombinálva a Medicovi betétek vízhullám terápiájával, hatékonyan csökkenti vagy akár teljesen megszünteti a fájdalmat a sarkon, talpon, bokán, térdeken, derékon és háton egyaránt.