Egyensúly tréning

A járás és az állás közben a test folyamatosan ingadozik. Minél nagyobb az ingadozás, annál rosszabb az egyensúly. Minél gyorsabban és pontosabban kap információt az egyensúlyérzékelő rendszer a test mozgásáról, annál hatékonyabban képes az izmok munkájával minimalizálni ezeket az ingadozásokat, és így a megfelelő egyensúlyt fenntartani.

Az egyensúlyérzékelő rendszer információfeldolgozási sebessége rendkívül magas. A világ leggyorsabb emberei 100 métert futnak kevesebb mint 10 másodperc alatt, azaz 10 métert egy másodperc alatt. Ezen sebességnél az egyensúlyérzékelő rendszer sok kis mozgással könnyedén képes az egyensúlyt fenntartani. Itt jön képbe a Medicovi betétek ereje. A betétekben létrejövő hidraulikus nyomáshullámok rendkívül gyorsan továbbítják az információt, ami hozzájárul az egyensúly javulásához és erősíti a láb érzékszervi funkcióit.

Egyensúlyproblémák

A Medicovi ortopédiai betéteket azonnali hatású technikai eszközként kezelik, mint ahogy a szemüvegeket is. E betétek különlegessége abban rejlik, hogy a vízhullám-terápián keresztül folyamatos információt szolgáltatnak az egyensúlyérzékelő rendszernek. A betétek hatékonysága attól függ, milyen mértékben képes az egyensúlyérzékelő rendszer a jobb információellátottságot kihasználni.

Szklerózis Multiplex (SM)

A Medicovi betétek hatása a szórványos szklerózissal (SM - sclerosis multiplex) élő betegek egyensúlyérzékére a betegség súlyosságától függ. Ha azonban a láb érzékszervi idegei aktívak, a betétek javíthatják az egyensúlyérzéket.

Stroke után az egyensúlyproblémákkal küzdő betegeknél a Medicovi betétek segíthetnek a rehabilitációban.

Idősebbek számára, akik gyakrabban esnek meg, a Medicovi betétek növelhetik az önbizalmat.

Tanulmányok szerint sok esetben az ortopédiai betétek alternatívája lehet a higany. Pl.: Medicovi T40.

Fájdalom

Az egyensúlyproblémák gyakran járnak láb, lábfej vagy az egész mozgásszervi rendszer fájdalmával. Különösen a Medicovi T45 ortopédiai betétek, amelyek mellett a jobb egyensúly fájdalomcsillapító hatással is bírnak a lábközép, sarok, derék és hát területén.

Vízhullám-terápia

A vízhullám-terápia egy úttörő ortopédiai eljárás, mely a láb folyamatos mozgásának hatására létrejövő vízhullámokra épül, amelyeket a Medicovi betétek generálnak.

A lábfájdalmak gyors enyhülését a Medicovi ortopédiai betétekben lévő hidraulikus nyomáshullámok gyorsaságával magyarázhatjuk. A betétek vízhasználata megfelel a legkorszerűbb tudományos ismereteknek. A Medicovi betétekben a víz állandóan változó nyomáshullámokat generál, amelyek közvetlenül a láb felszínére hatnak, és mindez milliszekundumok alatt bekövetkezik.

A MEDICOVI ortopédiai betétek hasonlíthatók a dioptriás szemüvegekhez: mindkettő azonnali hatással bír.